Jaunieji teisininkai ir Teisingumo ministerija bendradarbiaus teisinio švietimo srityje

Šiandien teisingumo ministras Juozas Bernatonis su Lietuvos teisininkų draugijos Jaunųjų teisininkų skyriumi pasirašė susitarimą, kuriuo įsipareigojo bendradarbiauti inicijuojant ir įgyvendinant visuomenės teisinio švietimo veiklas.

“Bendradarbiavimą su jaunaisiais teisininkais plėtojame jau ne pirmus metus. Džiaugsiuosi šių jaunų žmonių iniciatyvumu ir atsakomybe prieš visuomenę. Realių pokyčių didinant visuomenės teisinio išprusimo lygį galime pasiekti tik suvieniję jėgas – tai yra ir valstybės institucijų ir nevyriausybinių organizacijų ir universitetų tikslas ir atsakomybė”, – sako teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

 ,,Labai džiugu, jog Teisingumo ministerija neliko nuošalyje ir jau ne pirmus metus iš eilės prisideda prie mūsų teisinio švietimo idėjų įgyvendinimo. Galime jau pasidžiaugti bendrais rezultatais ir pasiekimais. Dėkojame ministrui, kad suteikėte galimybę bendradarbiauti įvairiose srityse. Tik kartu galime pasiekti pačių aukščiausių rezultatų Lietuvoje. Tai ne pabaiga, o tik pradžia.. Dėkojame ministerijai už glaudų ryšį. Tikimės, jog šis susitarimas atvers dar didesnes galimybes augti ir tobulėti tiek visuomenei, tiek jaunųjų teisininkų kartai” – sako LTD JTS pirmininkas Olegas Beriozovas.

Susitarime ministerija ir Jaunieji teisininkai įsipareigojo bendradarbiauti mažinant teisės mokslo ir teisinės praktikos atotrūkį rengiant mokslines ir praktines konferencijas, seminarus, bendrus tarptautinius ir nacionalinius projektus.

Teisingumo ministras taip ta yra Jaunųjų teisininkų organizuojamo teisinio švietimo projekto “Petro Leono akademija” globėjas. Šį projektą šiemet padeda įgyvendinti Vilniaus ir Mykolo Romerio universitetų teisininkai. Jo metu organizuojamos teisės pagrindų paskaitos vyresnio amžiaus žmonėms. Be to Teisingumo ministerija nuolat įgyvendina ir kitus teisinio švietimo projektus, organizuoja teisines konsultacijas Lietuvos regionuose.